30 Ekim 2009 Cuma

"HASANKEYF"imizi kaçırmayın!

Hasankeyf'te Dicle Nehri kenarındaki höyükte ilk kez yapılan kazı çalışmalarında 15 bin yıl öncesine ait bulgulara daha geçen hafta rastlanıldı. Ayrıca Dicle Vadisi, sırtlanlar, dağ keçileri, dev su kaplumbağaları, akbabalar ve daha pek çok canlı için dünyadaki son sığınaklar arasında yer alıyor. Bunun da ötesinde, vadinin insanlığın yerleşik hayata geçtiği, tarımı ve yazıyı kullandığı ilk coğrafyalardan biri olduğu kabul ediliyor.
UNESCO kriterlerine göre Dicle Vadisi 10 Dünya Doğa ve Kültür Mirası kriterinin 9'unu sağlıyor. Dünyada bu özelliğe sahip ikinci bir yer yok. Tac Mahal bir, Grand Canyon dört, Mısır Piramitleri üç, Peru'daki Machu Picchu ise ancak dört kriteri sağlıyor. Biz ise bu kültür mirasını Ilısu Barajı altında bırakarak tarihimizi yok etmek isteyen bir irade ile karşı karşıyayız. Daha önce baraj yapımına kredi vereceğini açıklayan Almanya-İsviçre-Avusturya Konsorsiyumu kredi vermekten vazgeçtiklerini resmen açıkladılar. Ancak bugün Çevre ve Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu barajı kendi imkanlarımızla yapacağımızı açıkladı. Sosyal Demokrasi Vakfı olarak Çevre ve Orman Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Enerji Bakanlığına sesleniyoruz. Lütfen bu yanlıştan geri dönün ve 15000 yıllık tarihimize sahip çıkın. İsviçre, Avusturya ve Almanya bile bu tarihin korunması için kredi vermekten vazgeçerken biz kendi tarihimizi kendi ellerimizle yok etmeyelim.
SODEV

13 Ekim 2009 Salı

Korsan taksiye "HAYIR" mitingi!

İSTANBUL`da çalışan taksiciler, Çağlayan`da düzenledikleri `Korsan Taksiye Hayır` mitinginde buluştu. Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi önderliğinde dün Çağlayan Meydanı`nda `Korsan Taksiye Hayır` mitingi düzenlendi. Taksicilerin eşleri ve çocuklarıyla birlikte katıldığı mitinge, Türkiye Değişim Hareketi lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ile taksicilerin hayatını anlatan `Akasya Durağı` dizisinin başrol oyuncuları Zeki Alaysa, Onur Şan ve Ayça İnci de hazır bulunarak destek verdi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı, Türk bayrakları ve pankart ve dövizlerin taşındığı miting alanında, `Hükümet korsanı bize teslim et`, `Delikanlı korsan neredesin, ticari burada korsan nerde, Binmeyin korsana, binerseniz çocuklarımız aç kalacak` sloganları yankılandı.
ADEN`DE ARAMAYIN KORSANLAR BURADA
Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can yaptığı konuşmada, düzenledikleri mitingle bu hassas konuya küçük bir kıvılcım yaktıklarını, ancak bunun devamının geleceğini söyledi. `Korsan aramak için Aden Körfezi`ne gitmeye gerek yok, korsanlar burada` diyen Can, ekmeklerini kazanmak için alın teri döken çok sayıda taksicinin gasp edilerek öldürüldüğüne dikkat çekerek, `Korsan taksicilik yapanlar, namussuzdur, şerefsizdir, haysiyetsizdir. Allah meslektaşlarımızı kazadan beladan korusun, korsancılara kaza versin` diye konuştu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Mustafa Silahyürek ise taksicilerin çocukların ekmeklerinden çaldığını vurguladı. Yaklaşık 2 saat süren miting olaysız şekilde son buldu.
TAKVİM GAZETESİ

8 Ekim 2009 Perşembe

5199 HAYATA GEÇSİN

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dün Türkiye’de de çeşitli etkinliklere kutlandı.
İzmir’de Hayvan Hakları Günü ve Haftası’nı kutlamak isteyen yaklaşık 100 hayvansever, evcil hayvanları ve pankartlarıyla birlikte Konak Meydanı´na geldi. Tarihi İzmir Saat Kulesi önünde toplanmak isteyen hayvanseverler, izin verilmeyince toplantı yerini eski Sümerbank binası önüne kaydırdı. Yapılan açıklamada 2004 yılında hayvan haklarını koruma altına alarak, iyi muamele görmelerini sağlamak için çıkarılan 5199 sayılı Hayvan Hakları Yasası´nın eksiksiz olarak uygulanması istendi.
Onlarla mutlu oluruz
İstanbul’da Türkiye Değişim Hareketi lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, hayvanseverlerle Şişli Meydanı’nda buluştu. Sarıgül hayvanların da yaşama hakkına sahip olduğunu belirterek, “Eğer onları mutlu edersek, yaşamımız daha da mutlu olur. Onlara sahip çıkmalıyız” dedi. Farklı cins kedi ve köpeklerin bir araya geldiği etkinlikte Şişli Belediyesi deve, at ve eşek de getirdi.
1 kap su koyun
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER), `4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü´ nedeniyle afişli kampanya başlattı. Dernek Başkanı Mustafa Göktaş, ``Yaşamak onların da hakkı. Sahipsiz hayvanlar için kapılarınızın önüne bir kap su, bir kap mama bırakınız. Hiçbir şey yapamıyorsanız, zarar vermeyiniz’’ dedi.
Antalya´nın Alanya İlçesi´nde, 4 Ekim `Dünya Hayvanları Koruma Günü’ nedeniyle veterinerler ücretsiz bakım ve muayene hizmeti verdi. Bu kapsamda 15 veteriner kliniğinde 2 günde 25 sokak hayvanı muayene, tedavi, aşı ve bakımları yapılarak sahiplendirildi.
HABERCİ